3 Haziran 1958 İstanbul Zeytinburnu doğumludur. Annesi Halime Hanım, babası Hüseyin Beydir. Üç çocuklu bir ailenin en küçük oğludur. Annesi ve babası aslen Kastamonulu’dur.  İlkokul mezunu olan Murat Güney, yıllarca uzun yol şoförlüğü yapmıştır. 5 Mayıs 1986 yılında evlenmiş, bir kız bir erkek iki çocuğu olmuştur.

Tuncay Araç, Tuncay Bayar ve Ahmet Özçelik ile İplik Makinesi imalatı yapan, Mispa Makine firmasını kurmuşlardır.

1987 yılında Prof. Dr. M. Es’ad Coşan Hocaefendi ile tanışmış ve Hocaefendi’nin öncülük ettiği çalışmalarda uzun yıllar hizmetlerde bulunmuştur.

Hocasının izinde olmayı her zaman gaye edinmiş, kendine örnek almış, evlatlarına ve çevresine bu yolda yürümeleri adına nasihat etmekten hiç usanmamıştır.

Çevresine davranış ve hoşsohbeti ile moral-motivasyon kaynağı olan Murat Güney, derneğimizdeki faaliyetlerde de hep ön sıralarda yer almıştır.

26 Temmuz 2018 yılında 60 yaşında dünya hayatına gözlerini yuman Murat abimize Allah (cc)’dan rahmet diliyoruz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.