el-muslihyenicamiiBİNDER – İNSAN ve ÇEVRE Derneğimizin,  geleneksel hale getirdiği özgün Mevlid Kandili programlarından dokuzuncusu olan “el-Muslih – O Islah Edendir” programı, 12 Rebi’ül-evvel 1437, 22 Aralık 2015 Salı günü Fatih Eminönü Yeni Camii’nde saat 19.00’da icra edildi.

Programımız saat 15.00 de Eminönü meydanında yapılan ve halkımız ve turistler tarafından yoğun ilgi ile Mehteran gösterisi ile başlamıştır.

Programa özel Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitapçık meydanda halkımıza ve turistlere 1 er adet gül ile beraberce takdim edilmiştir.

Meydana kurulan 3 adet dev ekranda Hasan Aycın beyefendinin “Çizgilerle 40 Hadis ” sergisi İngilizce ve Türkçe olarak gün boyunca yayınlanmıştır.

Akşam namazından sonra cami avlusunda etli pilav, ayran, tatlı, çay ve bal şerbeti ikramlarımız yatsı namazına kadar devam etmiştir.

Cami avlusuna kurulan Kreş çadırımızda Sevgi Coşan Anaokulundan gelen öğretmenlerimiz, küçük çocuğu olan ailelerin programı izleyebilmeleri için 17.00 – 21.30 arası hizmet vermişlerdir.

Ömer Faruk Tuna’nın sunumunu yaptığı programda Kur’an-ı Kerim’den aşrı şerifleri Ferruh Muştuer, Fatih Kaya okurken, ayetlerin meali şeriflerini ise seslendirme sanatçısı Emrullah Uzun seslendirdi.

el-muslih11Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay’ın “el-Muslih (sas)” konusunda katılımcılara hitap ettiği programda, Zeki Yüksel ve Musa Çetintaş mevlid-i şeriften bölümler okudu.

Ayasofya Hafızlar Topluluğu’nun salavat-ı şerife ve ilahileri icra ettiği programın kapanış duasını Nizamettin Coşkun hoca yaptı. Mevlid Program ile birlikte gelenekselleşen evrensel katılım ile gerçekleşerek www.8milyarsalavat.com sitesi üzerinden yürütülen 8 Milyar Salavat Kampanyasında okunan 21.253.791.85 adet salavatın ve hatimlerin duaları okundu.

Programın sonunda salavatlar eşliğinde musafaha yapıldı.  Program çıkışında katılımcılara lokum ikram edildi.

Mevlid kandili programı AKRA FM, TVNET ile www.elmuslih.org ve www.akradyo.net ve sitelerinden canlı olarak yayınlanmıştır.

Program Fotoğrafları İçin Tıklayınız.

Programı İzlemek için Tıklayınız.

Program Hakkında Basında Çıkan Haberler İçin Tıklayınız.