Ziyarette dernek başkanı Lütfi Kara, yeni yapılan merkezi gezdirdi. Kaymakam Turan merkezdeki çalışma alanları/salonlar hakkında bilgi aldı. Turan ” merkez çok modern ve fonksiyonel olmuş. Tebrik eder, başarılı çalışmalar dilerim” diyerek, iyi dilek ve takdirlerini ifade etti. Merkezin tanıtımı sonrası A. Mithat Coşan Salonu’ndaki toplantıya geçildi. Toplantıda dernek başkanı Kara yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kara Derneğimiz Başakşehir ‘in ilk STK’sıdır. Önümüzdeki yıl kuruluşumuzun 25. yılını kutlayacağız. Yani çeyrek asırlık bir derneğiz. İnsan ve çevre merkezli çalışmalar yapıyoruz.

Gençlerin, çocukların milli ve manevî değerlere bağlı yetişmelerini önemsiyor, bu konuda çalışmalar yapıyoruz. İlki derneğimiz tarafından yıllar önce başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi Türkiye’ye hatta dünyaya mal oldu.  Bu sene Başakşehir ‘deki Haydi Çocuklar Camiye projesinde hediye kazanan çocuklara hediyeleri, Başakşehir Merkez Camii’nde 3 bin civarı katılımcı huzurunda takdim edildi. Katılımcılara ikramlar yapıldı.

Bilgi kültür yarışması Ufka yolculuk 10’un çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmekte, okullar ziyaret edilerek, proje tanıtılmaktadır.  Her sene ÇEKUD öncülüğünde katıldığımız orman oluşturma çalışmalarına bu sene 5 Bin fidan dikerek katkıda bulunduk” diyen Kara, dernek merkezinin çocuklar, gençler ve hanımlar tarafından yoğun şekilde kullanıldığını ifade ederek “tabiri caizse merkezimiz arı kovanı gibi” diyerek çalışmaları özetledi.

Kaymakam Turan da konuşmasına Başakşehir’ in nüfus yapısı hakkında bilgi vererek başladı. Turan ” 70 bin civarında yabancı misafirimiz var. Bu misafirlerimizi problem kaynağı olmalarına fırsat vermeden idare etmemiz lazım. Okullarımızda Orta-lise düzeyinde asayiş ve zararlı alışkanlık problemleri bulunmaktadır.  Bu konuda kamu yönetiminin yanında STK’lara da büyük görevler düşmektedir. Sivil savunmayı da önceliklerimiz arasına almamız, özellikle depreme hazırlıklı olmamız gerektiğinin altını çizen Turan, valiliğin bu konudaki açıklama ve uygulamalarının yakından takip etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Program sonunda, Uğur Turan Bey ve eşi Hanımefendi adına Arnavutköy/Baklalı mevkiinde oluşturulan Binder Harakânî Ormanı’nda dikilen fidanların sertifikası takdim edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.