‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi başarıyla tamamlandı

2018-2019 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinde, Server Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği tarafından tüm Türkiye’de uygulanan ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi Başakşehir’de de başarı ile tamamlandı.

Projeyi, Başakşehir’de İdeal Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü olarak uyguladıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Serdar Küllü, amaçlarının; “Çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerine vesile olmak olduğunu” belirtti. KÜLLÜ, projeye katılan her çocuğa, belirlenen kriterlere göre puanlamalar yapılarak, hediyeler verildiğini söyledi. Küllü, projeyi Başakşehir’in ilk STK’sı olan BİNDER ’in desteği ile bu noktaya getirdiklerini belirterek, “Her zaman yanımızda olan BİNDER yönetimine özellikle teşekkür ederim” dedi.

KÜLLÜ, “Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap” sloganlı, ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesinin uygulanması sırasında; Camilerdeki din görevlilerinin, çocukların ve velilerin büyük teveccühü ile karşılaştıklarını belirterek, Türkiye genelinde 60 il, 269 İlçe, 1870 camide 32617, Başakşehir İlçesi’nde ise 16 camide, din görevlilerine ilave 50 görevli gencimizin öncülüğünde 1570 çocuğa ulaşıldığını kaydetti.

Günümüzde caminin ve cemaatle namaz kılmanın öneminin unutulmaya yüz tuttuğunun belirten KÜLLÜ açıklamasında “Teknoloji çağında insanları meşgul eden bilgisayar, telefon, televizyon, oyun konsolları gibi teknolojik aletler insanları asli vazifesi olan Allah’a kulluktan uzaklaştırmaktadır. Günümüzde, namaz ve camiye karşı gereken ilgi gösterilmemekte, namaz ya geciktirilmekte ya da hiç kılınmamaktadır. Bu yaraya bir nebze de olsa merhem olabilsin diye, Namazı ve camiyi insanların gündemine getirecek bu proje düşünüldü dedi.
6-13 yaş arası erkek çocukla uygulanan bu projede; namazlarını camide cemaatle kılıp, kendi kategorilerindeki sureleri ezberleyen ve son gün yapılan yazılı sınavdan aldıkları notların da dahil edildiği puanlama sonucunda, A, B ve C kategorilerinde ilk üç dereceye girenler belirlendi.

21 Ocak 2019 Pazartesi günü sabah namazı ile başlayan uygulama, 30 Ocak Çarşamba yatsı namazı sonrası yapılan test sınavı ile sona erdi. İlk üç dereceye girenler dışındaki tüm kayıtlı çocuklara da aldıkları puanlara göre; yüzlerce kumandalı araba, kırtasiye setleri, futbol topları ve oyuncak arabalar camilerde yapılan törenlerle dağıtıldı.
İlk üç dereceye giren çocuklara hediyeleri 2 Şubat Cumartesi akşamı Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapılan muhteşem bir törenle verildi. Belediye Başkanı, Müftü, MEB temsilcileri, din görevlileri, çocuklar, veliler ve misafirlerden oluşan büyük bir izleyici kitlesinin katılımıyla düzenlenen törende; 31 bisiklet, 358 drone, 8 gram altın, 8 tablet ve 140 Kumandalı araba ve 140 Flyzone bileti sahiplerini buldu.

Fotoğraf Galerisi:

Comments are closed.