BİNDER olarak her yıl düzenlediğimiz aşure etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek 3000 kişiye aşure ikram ettik. İkram öncesi Hz. Hüseyin (R.A.) ve Kerbela Şehitleri’ne hediye için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Başakşehir Hz. Hüseyin Camii’nde Kerbela Şehitleri’nin ruhlarına hediye edilen Kur’an hatimlerinin duasının yapıldığı ve Muharremiye İlahiler ‘in seslendirildiği program, halka açık alanda aşure ikramı ile tamamlandı. 15 Eylül saat 14.00 te icra edilen aşure ikramı, BİNDER Yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüleri tarafından vatandaşa takdim edildi.

Halkın büyük teveccühü ile karşılanan etkinlikte, ikram yapan görevlilerin hijyen kurallarına uygun kıyafet ve ekipmanları kullanmış olmaları, çöplerin anlık olarak toplanması gibi detaylar gözlerden kaçmadı.

Başakşehir ’in ilk derneği olan derneğimiz, geleneksel aşure faaliyetlerinin yanı sıra; her yıl Ufka Yolculuk Kitap okuma yarışmalarının Başakşehir organizasyonunu yapmakta, ÇEKÜD ile birlikte her sene ilkbaharda binlerce fidanın toprakla buluşmasına da vesile olmaktadır.